De eerste week in Tanzania – Dar es Salaam

De eerste week in Tanzania – Dar es Salaam

De eerste week in Tanzania is echt voorbij gevolgen. Deze week stond in het teken van introducties, kennismakingen etc. Het was zo’n periode waarin letterlijk alles nieuw is, ontmoeten van nieuwe mensen, kennis maken met het land waarin ik het komende jaar verblijf, een nieuwe taal, etc.

    

Ik ben gestart met drie andere nieuwe volunteers. En die eerste ochtend werden we bedolven onder een laag papieren, contracten, handboeken en andere formaliteiten. Verder stonden zaken als registratie bij de medische kliniek, een lokale SIMkaart scoren (What’s app is nog NLnr), safety instructies en aan hele lading aan voorschriften over afhandelen van financiële zaken op het programma.

Om verder een beeld te krijgen van alle projecten die Tanzania lopen kregen we een presentatie van het hoofd van VSO Tanzania. En daarnaast had ik een eerste gesprek met de core financial advisor van het T-LED programma. Dit is het programma waar ik het komende jaar voor ga werken. Ook zij is vrij nieuw, dus weinig nieuwe informatie gehoord, maar wel leuk om weer wat meer concrete zaken te horen. Het programma wordt gefinancieerd vanuit Canada, vandaar dat de meeste buitenlandse volunteers binnen het programma Canadees (moeten) zijn.

En om ons een beetje in de lokale taal te kunnen redden, stond een spoedcursus Swahili op het programma van drie ochtenden. Veel te weinig tijd natuurlijk, dus in een rap tempo vliegt een deel van de begroetingen, wat werkwoordconstructies, getallen en de tijd voorbij. De tijd werkt hier overigens anders (zie foto). Swahilitijd begint bij 6 uur ’s ochtends; als de zon op komt start de dag.

    

De tijd die overbleef was tijd om kennis te maken, met nieuwe collega’s, met andere volunteers, met VSO, met het land, en met Dar. Helaas was ik fysiek niet helemaal in orde, dus heb het soms een uitstapje laten schieten. Het is namelijk ook wennen aan de temperatuur. Het is hier boven de 30 graden. En als er dan een ‘powercut’ is, dan wordt een kleine hotelkamer toch vrij warm zonder airco of fan. Op zondag stond niets officieels op het programma. Toen ben stuk richting het strand gelopen richting o.a. Coco Beach en heb ik wat gekletst met een volunteer die net gestopt was in Mtwara, de plaats ik de volgende dag heen zou reizen. Leuk om al wat verhalen te horen en handige tips te krijgen.

De eerste week in Dar is goed bevallen, maar het is tijd dat het echte avontuur gaat beginnen. Tijd om af te reizen naar Mtwara!!!

    

    

4 gedachten over “De eerste week in Tanzania – Dar es Salaam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *