Geduld is een schone zaak…

Geduld is een schone zaak…

Het is zover, ik ben eindelijk in Tanzania!!!

En inderdaad eindelijk. De periode van solliciteren tot het ontvangen van het laatste officiële document duurde exact even lang als het formatieproces van Rutte III, ruim 7 maanden. Het was in dezelfde periode, alleen 4 dagen later, zowel de start als het einde.

Vorige week is na lang wachten dan ook de residence permit afgegeven en daarmee stond echt helemaal niets het vertrek meer in de weg. Het werd dus alleen niet eind augustus, zoals het eerste plan, maar begin november. Deze reservetijd heeft gezorgd voor meer qualitytime en dat ik hierdoor van sommige mensen meerdere malen afscheid heb genomen, etentjes afscheidsetentjes bleven heten, en we soms niet wisten of de laatste keer was dat we elkaar zouden zien voor vertrek. Zeker omdat in de laatste maand mijn vertrek telkens met een week werd uitgesteld.

Vorige week maandag was ik daarnaast nog even te horen op Radio 2, bij Annemiekes Alijst. In het fragment is kort te horen wat ik het komend jaar ga doen. En het bewijs van goede smaak is natuurlijk mee naar ‘Africa’ (beluister/bekijk het fragment): http://www.nporadio2.nl/snack/6819/Wilma-gaat-naar-Tanzania

Afgelopen zaterdag was het dan zover, eindelijk richting Tanzania. Bepakt en bezakt voor de laatste keer afscheid nemen van familie, en daarmee de start van een groot nieuw avontuur!

Het langverwachte vertrek

Vandaag de eerste dag werkdag gehad. Samen met drie andere volunteers zijn we op het kantoor van VSO Tanzania in Dar es Salaam gestart aan onze trainingsperiode, de zogenaamde in country training. Wat kort samen te vatten is in veel informatie en veel papierwerk. Maar ook heel leuk en goed om kennis te maken met iedereen.

En tenslotte: het zou geweldig zijn als ook jullie VSO een steuntje in de rug kunnen geven, zodat we dit werk kunnen blijven doen. Op de website is een doneerknop, maar je kan ook klikken op deze link. Je kan dan direct lezen wat ik hoop te gaan doen en waar VSO voor staat. Alvast enorm bedankt / asante sana!!!

Kantoor VSO in Dar es Salaam
Heel veel papieren

 

9 gedachten over “Geduld is een schone zaak…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *